• +48 668 831 246
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Kuchnia Sokólszczyzny w programie „Tydzień białoruski” TVP3

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

O tradycyjnych podlaskich wyrobach w programie „Tydzień białoruski” TVP3 Białystok opowiadał Jan Ancypo.

Nasza rodzina zajmuje się nie tylko produkcją wyrobów wędliniarskich, ale dba również o podtrzymywanie i promowanie wiedzy o kulinarnych tradycjach regionu. W ostatnim odcinku programu „Tydzień białoruski” Jan Ancypo prezentował wyroby charakterystyczne dla sokólskich wsi, a robił to, rzecz jasna, w gwarze białoruskiej. Materiał dostępny na stronie TVP Białystok.


© 2024 Ancypo. Wszystkie prawa zastrzeżone.