• +48 668 831 246
  • Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

O Kindziuku Podlaskim w Dzień Dobry TVN

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Mikołaj Rey wraz z ekipą DDTVN znów odwiedził nasze gospodarstwo. Tym razem celem jego podróży był Kindziuk Podlaski.

Kindziuk Podlaski jest rodzajem wędliny długo dojrzewającej, zawdzięczającej swoją nazwę żołądkowi, gwar.  kindziukowi, w który upychane było odpowiednio doprawione mięso wieprzowe, boczek oraz słonina. O tajnikach przygotowywania tradycyjnego Kindziuka opowiadał Łukasz Ancypo. Mikołaj Rey gościł również w naszej restauracji w Sokółce, gdzie razem z Łukaszem przygotowali zupę z topinamburu z chipsem z Kindziuka. Jest nam niezwykle miło, bowiem wizyta w Pawełkach zainspirowała Reya do przygotowania w kuchni DDTVN babki ziemniaczanej z Kindziukiem oraz sosem porto. Obszerne fragmenty programu dostępne są na stronie www.dziendobry.tvn.pl.

© 2024 Ancypo. Wszystkie prawa zastrzeżone.